Україна, м. Київ

UA
RU

Корисні новини

Назад

Як не помилитися при виборі спеціалістів для ремонту квартири?

От і прийшов час планувати ремонт в квартирі. Ви вже продумали дизайн, можливо навіть закупили деякі матеріали, і тепер залишилося тільки одне питання: а хто ж буде робити ремонт в квартирі? 

До цього питання варто підійти з особливою увагою, щоб зробити правильний вибір та отримати в результаті ремонт Вашої мрії.

Зараз досить багато варіантів ресурсів, де можна знайти майстрів: запитати у сусідів та знайомих, подивитися об'яви в газетах або журналах, просто знайти в інтернеті або соціальних мережах. Тільки важливо пам'ятати, що якщо Ви обираєте бригаду будівельників за рекомендацією знайомих, то вже розумієте як вони працюють, а можливо навіть бачили результат їх роботи. А ось до вибору компаній або приватних майстрів, яких Ви знайшли в інтернеті, варто поставитися більш прискіпливо.

Для початку потрібно вирішити, який об'єм роботи Вам треба буде зробити, чи включатиме ремонт у квартирі заміну підлоги, електрики, перепланування тощо, щоб зрозуміти чи впорається із завданням 1-2 людини чи потрібно буде задіяти цілу бригаду різнопрофільних спеціалістів. І телефонуючи вперше обов'язково з'ясуйте: чи весь перелік послуг, які Вам потрібні, вони надають чи Вам потрібно буде звертатися до декількох компаній.
Обов'язково зверніть увагу на портфоліо робіт, відгуки попередніх клієнтів, компетентність консультації менеджера, строки, в які будуть готові взятися до роботи і т.д.

Коли Ви приблизно визначилися з однією або кількома компаніями, поспілкувалися з ними в телефонному режимі, то тепер час зустрітися та обговорити важливі моменти щодо співпраці.
Отже, ось декілька важливих пунктів, які треба обов'язково обговорити та зафіксувати в договорі:

- Терміни виконання робіт - це один із найважливіший пунктів, який потрібно обговорити одразу та прописати в договорі, щоб ремонт не затягувався на довгі тижні та місяці.
- Перелік всіх робіт, які необхідно буде виконати, а також проміжні та остаточні терміни.
- Вимоги до якості роботи та матеріалів (якщо їх закуповує виконавець). В цьому пункті важливо обговорити оздоблення, стелю, якість матеріалів тощо.
- Гарантія на виконання робіт.
- Вартість. Тут важливо обговорити порядок розрахунку: за передоплатою або після завершення роботи та здачі об'єкту.

І тільки після обговорення всіх цих деталей приймайте рішення на користь однієї із компаній, яка найбільше задовольнила Вас.

Сподіваємося, що наші невеличкі поради допоможуть Вам обраті спеціалістів та наблизитися до ремонту Вашої мрії!

 
   

0 0)
Зателефонувати
Проконсультуватися
>>>